Oostenrijk

23 mei 2025 - Feldkirch, Oostenrijk

Konstanz is best een leuke stad; het enige nadeel is dat de lokale wijn erg lekker is. Je, op z'n Duits, flinke grote glazen krijgt en het nog goedkoop is ook. We hebben er goed geslapen!

We hebben het zonnige Noorden verlaten! De afgelopen dagen is het afwisselend zonnig en regenachtig. Vandaag fietsen we het 7e land binnen van onze reis. Vanuit Duitsland, via Zwitserland staan we nu op een camping in Oostenrijk. Na de lunch met koffie uit de thermoskan in een parkje begint het te spetteren. We besluiten voor nog maar weer een koffie in het restaurant bij het parkje en de bui af te wachten. Oeps, bijna 8 euro voor 2 koppen koffie, zijn we toch blijkbaar weer in Zwitserland op dit moment. Kan dus ook Zwitserse franken zijn.

Onze route gaat vandaag veel langs het spoor en regelmatig het spoor over. Dat betekent ook veel wachten. Een spoorwegovergang gaat hier vast dicht voor het geval de trein een minuut of 10 voorloopt op schema. Bij vertraging is het dan dubbele wachttijd. Bij zo’n oponthoud spreken we een Nederlands stel op de fiets. Ik vraag of ze een rondje Bodensee aan het fietsen zijn. Nee, ze zijn helemaal uit Nederland komen fietsen! Als je elektrisch fietst kan dat inderdaad, maar knap is het. Wij spreken onze bewondering voor hen uit.

Binnenkort zijn we in wat voor ons beide ons favoriete Europese land is: Italië! Om daar te komen moeten we eerst de Alpen over. Het aanvalsplan daarvoor is gisteren gemaakt. Vandaag een dagje gemiddeld: 80 kilometer, nagenoeg vlak. Morgen uit strategische overwegingen een korte fietsdag. Dan een dag 1.000 meter klimmen naar Splügen. De theorie is dat we daar op een camping gaan staan. Splügen ligt op 1.500 meter hoogte en we hebben de besneeuwde bergtoppen vandaag al kunnen zien. Aangezien ik nu al koude handen heb bij het schrijven is het misschien beter om te kijken of we er een iglo kunnen boeken.

Nu op zoek naar een restaurant waar we tot bedtijd een beetje kunnen blijven hangen. Het is niet echt weer om in een stoeltje voor de tent te gaan zitten.

1. Dingena:
    23 mei 2025
    Op El Hierro betaal je voor 2 koffie 2 euro! Maar dat is moeilijk te bereiken met de fiets en de reis er heen kost wel wat meer😅 Wij genieten met jullie mee. En nog even terugkomend op een vogelgeluidenapp, Merlin bird, is ook aan te bevelen. Veel plezier nog en succes met de hoogtemeters de komende dagen.
  2. Jan Bos:
    23 mei 2025
    Wow! Jullie vliegen door Europa heen. Wat tof dat jullie zoveel landen aanfietsen. Heel veel plezier en hopelijk blijft het fysiek allemaal goed gaan. Genieten met elkaar! Geniet ook nog even van ons favoriete vakantieland 🇦🇹🇦🇹Groeten, Jan
  3. Carolien:
    23 mei 2025
    Alweer in Oostenrijk! Veel sterkte met het oversteken van de Alpen, op naar Bella Italia!
  4. Elly Rechtuijt:
    23 mei 2025
    Sterkte de komende dagen in het bijzonder met de Splügenpas. Het is ons in 1996 ook gelukt, gewoon rustig aan en in je eigen tempo zoals Elma eerder al aangaf.
  5. Agnus:
    24 mei 2025
    Wat een leuk vooruitzicht die bergen.
    Ik vind dat altijd mooi.
    De afdaling op de fiets lijkt me leuk 🤗, behalve met regen, dan lijkt het me spannend.
    Jammer dat het zo regent en dat het kamperen dan wat meer behelpen wordt. Maar ach, een heerlijke stoel en kop koffie in een gezellig cafeetje is ook leuk. Lekker kletsen met de plaatselijke mensen. Gemütlich.
    Succes in de bergen.
  6. Yt:
    24 mei 2025
    Succes Elma en Paul, de Alpen over..
    Eigenlijk leuk dat Elly en Cees dit ook ooit gedaan hebben..
    Ik heb geen IDEE!!😟
    🙋🏼‍♀️🙏🏼
  7. Ottoliene Taal:
    28 mei 2025
    Hebben jullie nog complimentjes gekregen dat jullie op een gewone fiets zonder ‘e’ uit Nederland zijn gekomen? Wat heerlijk jullie reis. Ik ben jaloers. 🙂