Addio Italia

10 juni 2025 - Muggia, Italië

Eerste bestemming vandaag is een groot winkelcentrum in Molfacone. De handige miniverpakkingen in mijn toilettas beginnen allemaal op te raken. Bij ons ben je een dief van je eigen portemonnee als je toiletartikelen niet in de aanbieding koopt. Hier wordt bevestigd dat je zelfs dan nog een oor aan genaaid wordt. Voor een paar euro heb je hier ook de merken die bij ons duur zijn. We zijn in een ander klimaat en Paul wil een hemd. Eerste winkel, eerste rek, voorste exemplaar. Een hemd is een hemd! Dagelijks, voor ik op de fiets stap, bestaat mijn ontbijt uit (Griekse) yoghurt met muesli. Die van de Lidl! Paul rijdt voorlopig weer met een langzaam slinkende kilozak muesli in de voorraadtas.

Na de inkopen, een werk gerelateerd klusje en koffie gaan we op weg naar Triëst. Het lijkt Italiaanse gewoonte te zijn om bij nieuwbouw het oude gewoon in vervallen staat te laten staan. In Triëst is dat in overtreffende trap: aan de ene kant van het spoor de stad, aan de andere kant een spookstad. Triëst is waarschijnlijk zeer de moeite waard voor toeristen. Er ligt een enorm cruiseschip in de haven. We nemen er niet de tijd voor, maar steken met de veerboot de baai over naar Muggia.

Bij het bereiken van Italië aan gene zijde van de Alpen brak gevoelsmatig een nieuw deel van onze reis aan. Datzelfde hebben we nu bij het verlaten van Italië. Met  Onze camping is op loopafstand van Slovenië. We zijn in de Balkan!

We hadden het vooral heel erg naar ons zin in Italië. Het koffie drinken in de barretjes, de luchtige mentaliteit en het ten onrechte vastgeroeste idee dat het verkeer onveilig is. We werden door veel Italianen enthousiast begroet onderweg. Uit Amsterdam? Con bicicletta? Caspita! En dan vaak nog een heleboel tekst, want voor wat wij in een paar woorden zeggen hebben Italianen zeker 10 zinnen nodig. Of alleen een duim omhoog vanuit het raam, vooral als we ons een weg omhoog zwoegden.

Maar nu begint dus deel 3 van ons avontuur. We hebben er nog steeds plezier in!

1. Elze:
    Je mist niks aan Triëst hoor. Vooral
    Lekker Slovenië in gaan. En vooral wel Piran aandoen.
  2. Ria van Stoltz:
    10 juni 2025
    Ook vanuit Nederland 👍 wat gaan jullie goed!
  3. Karin Bakker:
    10 juni 2025
    Leuk Slovenië. Ben benieuwd hoe dat bevalt.
  4. Arnold Boot:
    10 juni 2025
    Welkom in de Balkan. Het wordt steeds mooier.
  5. MargreetT:
    10 juni 2025
    Zo...ben weer bij met al jullie belevenissen. Erg leuk om te lezen en mee te kijken! Geniet er nog even van!
  6. Pauline:
    Succes en veel plezier met deel 3
  7. Angeline:
    10 juni 2025
    Wat heerlijk, nog altijd zo blij. Dat spat ook wel van de foto’s af.
    Geweldig.
  8. Jolanda Paardekooper:
    10 juni 2025
    Ik zou best mee willen, mooie reis hoor! Lijkt wel vakantie😎😉
  9. Hanneke Snel:
    10 juni 2025
    Prachtige geschreven weer, mooie ervaringen. Jammer dat we elkaar net mis lopen 🥴
  10. Betty:
    11 juni 2025
    Piran is inderdaad een plaatsje om aan te doen...
  11. Mia:
    11 juni 2025
    Prachtig verhaal en foto's weer, wat gaan jullie snel!
  12. Susan:
    11 juni 2025
    Jullie hadden het kunnen weten, alleen de puntjes van de e halen en het is wel duidelijk: een triest(e) stad. En nu weer een nieuw land, geen italiaanse ijsjes mee, geen pizza of pasta , wat eten ze daar eigenlijk ? Goulash?