Jarig op Pag
18 juni 2025 - Novalja, Kroatië
Een paar meevallers de afgelopen dagen. Het tentje blijkt een enorme hoosbui te kunnen hebben. Het hart van die onweersbui, waar wij een randje van meekregen, heeft op de plek waar we 3 dagen geleden nog waren een ravage aangericht. De temperatuur is na die avond nog hoog, maar wel weer mediterraans aangenaam.
We hebben de rustdag goed besteed. Lekker een stukje gefietst en één van de vele baaien opgezocht voor een uurtje aan het strand. Gelukkig vinden we beiden dat het dan wel weer genoeg geweest is. Voor een zon, zee en strand vakantie is Rab wel een echte aanrader.
Vandaag konden we rustig opstarten. We verbazen onszelf dat we na zo’n relaxte dag en al die kilometers daarvoor toch weer met plezier op de fiets zitten en uitkijken naar wat de dag ons gaat brengen.
Om 12 uur moeten we in de haven zijn voor het veerbootje dat éénmaal per dag voor voetgangers en max. 7 fietsen naar Pag vaart. Dank Arnold voor de tip! We komen de Oostenrijkse Christoph weer tegen. Die heeft al uitgezocht dat het veerbootje problemen met de motor heeft en pas om 1 uur vertrekt. Voor hetzelfde geld brengt de watertaxi ons drieën met de fietsen naar Pag. Zijn we ineens om half 12 al aan de overkant! Na afscheid van Christoph, die we vast nog wel weer eens tegen gaan komen, is het nog een kilometer of 20 fietsen naar Novalja, de hoofdstad van Pag. Novalja is de Kroatische variant op het Griekse Chersonissos, Portugese Albufeira en, voor ons boomers: Ibiza! Daar hebben we voor 2 nachten een appartement. Morgen wordt kantoordag op het balkonnetje met zeezicht.
Paul is jarig vandaag, en daarvoor zijn we in een prima omgeving. Dat wordt vanavond een feestje op het strand. De visite is dit jaar wel wat jonger. Dan onze kinderen, welteverstaan.

🍻proost! (hoe jong ben je nu?😄)
Van harte gefeliciteerd.
Je reed er feestelijk bij vandaag. 🎁🍰🎉🎈
Mooie beelden om nog eens op terug te kijken als je later in je schommelstoel op de veranda zit.
Je fietste in ieder geval feestelijk rond ;-)
Het ziet er weer uit dat jullie enorm genieten van al het moois dat jullie tegen komen onderweg.