Natuurpark Beverin

25 mei 2025 - Splügen, Zwitserland

Het huis, het interieur, de keuken, kortom de hele inboedel is naar boven verhuisd. Vanuit Chur op 560 meter hoogte naar Splügen op 1.460 meter. Dat is 300 verdiepingen omhoog, zonder lift. In het hotel krijgen we een kamer op de bovenste verdieping. Twee trappen op met 6 tassen: mijn benen protesteren flink. Paul doet net of hij nergens last van heeft, maar komt ook niet op het idee om wat tassen van mij over te nemen.

We fietsen vandaag een groot deel van de dag door Natuurpark Beverin. Steile rotswanden, regelmatig een prachtig zicht op de spectaculaire Viamalakloof. Ik denk dat de enorme diepte niet goed op foto zichtbaar is, maar op één van de foto’s lopen mensen onder in het dal die je in het midden van de foto kunt zien als je inzoomt. Eigenlijk was de route vandaag de hele dag een feestje.

Vannacht en vanmorgen regende het. We hebben ‘m kletsnat in moeten pakken, maar vanaf het moment dat wij ons tentje uit kwamen hebben we geen regen meer gehad. Onderweg bij het koffie drinken met uitzicht op de Rijn kon het tentje mooi even drogen.

In Splügen, na lang twijfelen, nu in een hotel. De camping zijn we even overgefietst, maar het was er een dooie boel, die blijkbaar door trekkers ook overgeslagen wordt, want geen tentje gezien. Bovendien kan mijn rug na vandaag wel even een goed matras en een goede nachtrust gebruiken. In het hotel hebben we vanuit de kamer zicht op de piste, waar zelfs nog wat sneeuw op ligt. We starten morgen letterlijk aan de voet van de Splügenpass. De skilift is buiten gebruik, dus onze ochtendgym wordt 9 kilometer fietsen, 20 haarspeldbochten en eindigt op 2.113 meter hoogte. Daarna de attractie van de dag: kilometerslang aan Italiaanse zijde weer naar beneden en eindigen bij het Comomeer. Als het er mooi weer is gaan we daar wellicht een paar dagen vakantie houden.

1. Betty:
    Prachtig !
  2. Corrie:
    25 mei 2025
    Petje af hoor voor jullie prestatie. En dan kan je niet meer fietsen en moet je lopen maar ook dat is zwaar. Een lekkere en goede nachtrust gewenst :)
  3. Ellen:
    25 mei 2025
    Wie had de tent tot de koffie?
    De klim vanaf de andere kant moet ook mooi zijn. De afdaling ook vast. Alleen al omdat je niet hoeft te trappen.
    Veel plezier en succes morgen! Be careful
  4. Mirjam:
    26 mei 2025
    Jeetje dan ben je wel 1 met de natuur.
    Erg leuk weer om met de verhalen mee te reizen.
    Hopelijk is het heerlijk weer bij het Como meer.
  5. Coen:
    26 mei 2025
    Zo’n vrijgevochten vrouw als jij hebt toch geen man nodig om je bagage omhoog te tillen? 😉
  6. Elly Rechtuijt:
    26 mei 2025
    Die uitzichten, daar doe je het toch voor! Wij kochten ivm de afdaling na de klim, nieuwe remblokjes. Volgens de fietsenmaker was het 2 uur fietsen naar boven, wij deden er inclusief pauzes 5 over.
  7. Marja:
    26 mei 2025
    Wow, daar moet je echt geen hoogte/diepte vrees hebben. Stoer hoor! Na de beklimming en afdaling hebben jullie wel een paar dagen vakantie verdient. Het Comomeer is prachtig!
  8. Jolanda Paardekooper:
    26 mei 2025
    Dat is het echte werk! Chapeau
  9. Agnus:
    27 mei 2025
    Wat is het mooi zeg
  10. Denise:
    27 mei 2025
    Respect! Ik doe het je niet na 😉🤪
  11. Ottoliene Taal:
    28 mei 2025
    Wel verdiend betaalbaar kopje koffie schat ik in. Mooie natuur🤩