Brabants land
6 mei 2025 - Leenderstrijp, Nederland
De routine zit er nog in alsof we niet bijna een jaar geleden, maar gisteren nog in Tsjechië het tentje hebben opgezet. Die routine geldt nog niet voor de voorbereiding van de dag die nog komen moet. We hebben niets om te ontbijten. Boel inpakken en dus eerst naar de plaatselijke supermarkt, die wegens een verbouwing gesloten is en Deo volente woensdag weer de deuren opent. De eerstvolgende gelegenheid is 10 kilometer en 2 veerverbindingen verder. Gelukkig was het geen zondag want dan vaart de pont niet en hadden we dus nog mooi een dag tussen maas en waal klem gezeten.
Het uitgestelde ontbijt was niet zo’n punt. Hoewel onze koken-op-een-campingpitje dus inmiddels op tamelijk hoog culinair niveau is, zijn we gisteravond toch uitgeweken naar een grand café. Nog weer 5 kilometer erbij op de teller! Ik kreeg meer vertrouwen in de vaardigheden aan de tap, dan aan de vaardigheden in de keuken bij het zien van de kroegbaas. De champignons en uien in de 'gezonde' salade waren goed in het vet gebakken, waardoor we vanmorgen niet direct naar het ontbijt snakten. Vanwege het late tijdstip werd het in Vlijmen een ontbijt- en koffiestop ineen; een broffee zeg maar.
Een aardige veerman vroeg vanwege onze bepakte fietsen naar onze plannen. Hij was, zoals velen, onder de indruk en vertelde dat hij vorig jaar op zijn pont een stel trof dat nóg ouder was dan wij en geen genoeg konden krijgen van de fietsvakanties.
We hebben allebei weinig met Brabant, maar onze dagetappe was heel afwisselend en erg mooi, met bovendien veel meer zon dan gisteren. Op het moment van schrijven gaan we helemaal op in het dagelijks leven van Leende. Vanuit het restaurant kijken we naar de verrichtingen van een aantal amazones in een manegebak terwijl in de ruimte naast ons de lokale fanfare oefent. En geoefend moet er nog wel even.
De camping van vandaag is een wereld van verschil in comfort en faciliteiten met die van gisteren. Waar we ons gisteren moesten zien te redden met een sleutel van het sanitair die niet bleek te passen, zijn we vanavond van alle gemakken voorzien. Overigens voor hetzelfde tarief. Bij aankomst zien we bij de jeu-de-boule baan op ons veldje al direct een aantal potentiële campingvriendjes voor Paul. Tja, we zijn tenslotte best oud! Toch kun je nu ook, met dank aan Paul, op instagram terecht als je een kort, bondig en beeldend verslag van onze dag wilt: https://www.instagram.com/hijstekpaul?igsh=MWxyN2dweTR6d216cg==

Super leuk verhaal.
Enne…… hoe was het jeu-de-boulen met de bejaarde soos? Vast wel gezellig 🤭🤣
Leuk ook de filmpjes die Paul maakt
Ik geniet er van. Top.
Fijne dag vandaag 👍