Vrijheid
Eindelijk breekt de dag van vertrek aan. De route van Nieuw-Vennep naar Podgorica is al bepaald en staat in de diverse navigatie apps. Vorig jaar, op weg naar Praag, weken we daar regelmatig vanaf voor een overnachtingsplek of als we dachten dat de route leuker zou zijn. Nu besloten we al na 4 kilometer een andere weg in te slaan. Een aantal clubgenoten van de atletiekvereniging heeft afgelopen nacht het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen in een estafette naar de Haarlemmermeer gebracht. Ze lopen allemaal zo hard dat ze veel te vroeg in Rijsenhout zouden aankomen. In De Kwakel hadden ze daarom een uitgebreide koffiepauze en om elkaar uit te kunnen zwaaien pasten wij graag even onze route aan. Misschien dat het aan een slapeloze nacht lag, maar hetgeen waar de hele excursie om draaide was in de bus achtergebleven. We hebben het nog steeds over vuur!
Een deel van de overgebleven inhoud van mijn koelkast is in mijn fietstas beland, waaronder een flink stuk beenham. Die moet alleen wel au-bain-marie verwarmd worden. Onderweg dus. We zijn neergestreken in een nis van een kerkgebouw waar we bij vlagen in de luwte zitten. Het gaspitje trekt soms heel hard van leer om even later bijna te doven. Maar we aten broodjes warme beenham!
We zijn in het land van Maas en Waal terechtgekomen. De enige tegenslag van vandaag was een pontje wat niet in de vaart was waardoor we een kilometer of 4 moesten omfietsen. En vooruit, van de noordelijke wind hadden we ook iets meer voordeel verwacht. Misschien dat we daarvoor toch iets te veel in Oostelijke richting fietsten. Door de sociale media gaat niets meer ongemerkt aan je voorbij, maar wij hadden liever niet willen weten dat het in het westen van het land veel zonniger was dan bij ons. Maar het was droog.
Met de heimwee valt het nog erg mee, dus morgen gaan we weer in een zuidoostelijke richting verder.

Voor vandaag weer veel plezier 👋
Een mooie reis toegewenst en geniet ervan. Leuk om jullie zo te volgen middels de leuke verhalen en foto's.
Fijn dat jullie weer "on tour" zijn. Dat betekent voor mij weer lekker mee lezen.
Heel veel plezier!
Groeten, Jan