Drielanden
Vertrokken vanuit Nederland door België, via Duitsland, nu weer in België op een camping waar Nederlands gesproken wordt, maar Duits de streektaal is; heel verwarrend.
Vanmorgen begonnen met wat pittige klimmetjes, afgewisseld met lekker bergaf racen. Zo nu en dan een prachtig uitzicht vooral ook doordat de zon volop schijnt. Waarschijnlijk herken je dit beeld: je ziet eerst een man op de fiets, tassen vooraan en tassen achterop de fiets. Meestal van Ortlieb, en als ze nog niet zo lang op deze manier vakantie houden zijn deze tassen vaak knalgeel, -oranje of -rood. Een eind daarachter een vrouw, soms dezelfde fiets, meestal dezelfde bepakking. De fietsers horen duidelijk bij elkaar. Je denkt dan misschien: ‘die hebben zeker flink ruzie’. Maar niets is minder waar. Waarschijnlijk ben je op een heuvel of berg en wordt er ‘geklommen’. Dat doe je als fietser graag op je eigen tempo en in je eigen bubbel. Hij gaat dus voorop: hij wil het eerste aan de top zijn, dat is hormonaal zo bepaald. Hij kan ook als eerste aan de top zijn, want dat is anatomisch zo bepaald. Heb ik met deze uitleg hopelijk een misverstand uit de wereld geholpen.
Aan het eind van de ochtend komen we op een bekende fietsroute: de Vennbahn. Dit fietspad is aangelegd over een oude spoorweg van Aken naar Luxemburg. Hoewel drukker dan we gewend zijn is het wel leuk fietsen. Onderweg staan de oude stations aangegeven. Het is nog wel urenlang klimmen, maar met een laag stijgingspercentage, waardoor we gestaag onze kilometers maken. De laatste 20 kilometer gaat het pas weer downhill tot aan de camping. Deze is zorgvuldig uitgezocht: er is WiFi, een wasmachine en een recreatieruimte voor campinggasten. Morgen wordt voor mij een werkdag en dat zou hier moeten kunnen lukken. Hoewel de wasmand na 4 dagen nog niet zo vol is gaat Paul wassen, want hij moet ook wat te doen hebben.
Een verslag van mijn werkdag is niet boeiend: ik kijk een uur of 8 naar mijn laptop.
Zodra we weer fietsen meld ik mij weer. Als je daarvoor gewaarschuwd wilt worden kun je elders op deze pagina je e-mail adres achterlaten.

Gr
Heerlijk verhaal.
En wat die hormonale en anatomische bepalingen betreft…….. ik had toch wat extra “gas” gegeven en als eerste boven willen zijn, om dat gegeven te doorbreken. 🤗🤭
Ik hoop dat jullie een fijne was/werkdag hebben gehad.
Weer fris en fruitig op pad 🚴♀️