Weer opgeladen verder

21 juli 2024 - Eschwege, Duitsland

De rustdag gisteren is ook echt benut als rustdag. Vlak voor onze camping, aan het riviertje Weser is een heel klein openbaar parkje met grote bomen. We richten daar een picknickplaats in en hangen daar zo’n beetje de hele dag rond. De enige attractie in het dorpje waar we zijn is de lokale supermarkt die op zaterdag tot 12.00 uur geopend is. Een moeilijk besluit zal dus al snel genomen moeten worden, maar om een uur of 11 gaat de kogel door de kerk: er wordt gekookt vanavond en we gaan daar nu inkopen voor doen. Er zijn genoeg afwegingen om dit besluit als onverstandig af te doen. Het is snikheet en hebben alleen de schaduw om de inkopen nog een beetje koel te houden. Maar we kunnen nu echt niet langer meer wachten.

Om de tijd wat te doden zoeken we af en toe wat verkoeling in de Weser. Bij het trappetje het snelstromende riviertje in, met de stroom meezwemmen en een paar honderd meter verderop bij de steiger er weer uit. Als je heel hard zwemt kun je tegen de stroom in op één plek blijven. Net een subtropisch zwemparadijs, maar dan zonder de chloorlucht. Misschien omdat we er zo lang op hebben moeten wachten, maar het werd een koningsmaal! Wel enige disbalans: de splinternieuwe pannenset is prachtig met 3 pannen in verschillend formaat én een koekenpan, maar we hebben maar één pitje op een wankel gasflesje.

Vanmorgen vroeg was het al bijna 30 graden toen we op de fiets stapten. We volgen de Weser verder. Bij Hann. Münden is een soort verkeersknooppunt van rivieren. Vanaf daar volgen we nu de rivier Werra. Nu we niet meer op de Weser fahrradweg zijn is het een stuk rustiger op de fietspaden. Langs het water, door wat bossen, beetje omhoog, beetje omlaag, weinig wind, zon, schaduw. Heerlijk fietsen! Er hangt ook onweer in de lucht. Bij iedere mogelijkheid om eventueel te schuilen checken we 3 verschillende buienradars. Het is lastig om die te interpreteren als je zelf ook beweegt. De eerste druppels vallen als we in Bad Sooden-Allendorf een plein met een aantal overdekte terrassen oprijden. Wat een timing! Fietsen tussen de tafels en wij aan een tafel onder de overkapping. Na een uurtje kunnen we weer verder; we zijn tussen de ergste onweersbuien door gelaveerd.

Soms tref je een pareltje onder de campings. We belanden in Eschwegen bij de kanovereniging die de clubkas wat probeert te spekken door kampeerplaatsen aan te bieden. Even bellen met de beheerder voor de code van het sleutelkastje en het clubgebouw met sanitair staat ons ter beschikking: wifi en oplaadsnoertjes voor de handy (= Duits voor mobiele telefoon), douchen zonder muntjes of tijdslimiet, toilet mét toiletpapier, een föhn!!! en een koelkast met frisdrank en bier. Afrekenen door geld in de daarvoor bestemde envelop te doen en in de brievenbus te deponeren.

Helemaal betrouwbaar is het weer niet, maar het tentje staat, het is lekker afgekoeld en met een blauwe lucht gaan we op zoek naar een restaurant. We hadden hier natuurlijk prima kunnen koken maar de voorraadkast bevat alleen nog een pakje droge biscuit en wat proteïne-repen voor soldaten.

1. Pauline Lap:
    21 juli 2024
    Heerlijk verhaal weer en wat leuk dat er nu toch een pan is gebruikt. Sleep je het niet voor niets mee. 🤗👌
  2. Mieke de Korte:
    21 juli 2024
    Mooi verhaal weer Elma. Leuk om je avonturen te volgen.
  3. MargreetT:
    21 juli 2024
    Leuk om je verhaal te lezen en jullie tocht te volgen! Mooie foto's ook!
  4. Judith:
    21 juli 2024
    Zouden jullie vaker moeten doen, het buiten koken. Heerlijk in de natuur en dan wel met zo’n mooi pannensetje. Maar volgens mij zijn jullie creatief genoeg om wat lekkers maken.
  5. Pauline:
    21 juli 2024
    Leuke foto van samen. Bad Soden Allendorf ben ik vroeger met mn ouders geweest. Goede herinneringen aan.
  6. Arnold Boot:
    21 juli 2024
    Ken de route en vond het prachtig. Zeker met dit weer een mooie ervaring. Succes en veel plezier.
  7. Mirjam:
    22 juli 2024
    Er toch van gekomen, zelf koken
  8. Ria van Stoltz:
    22 juli 2024
    Wat leuk een kampeerplek tussen de kano’s. Op hoeveel kilometers zitten jullie nu ongeveer?
  9. Angeline:
    Heerlijk om te lezen.
    Fantastisch om het allemaal mee te maken denk ik maar zo. Al zal niet iedereen zoveel kms willen en/of kunnen maken🤪