Vakantie uitje

19 juli 2024 - Oberweser, Duitsland

Als ik vertel dat ik ga fietsen, in dit geval naar Praag, krijg ik meestal een reactie in de trant van hoe mooi Praag, Lissabon, Rome, etc. is. Maar de eindbestemming is van ondergeschikt belang. Ik wil wel graag wat dagen overhouden om Praag te bezoeken, maar de reis er naar toe is de vakantie, ook al of eigenlijk juist doordat ik de hele dag op de fiets zit. Dat is voor velen maar moeilijk te bevatten. Voor hen heb ik geruststellend nieuws. Vandaag hebben we iets leuks gedaan. We hebben vanmorgen eerst het stadje Warburg bezocht. Zijn naar het hoogste punt van het dorp geklommen, hadden vandaar uitzicht over de Diemelvallei en hebben op die top zelfs een kerk bezocht en bekeken.

Halverwege de dag komen we in Bad Karlshafen waar de Diemel de Weser instroomt. Vanaf daar volgen we voorlopig de Weser. Het mooie weer, de tijd van het jaar, maar vooral omdat we op een bekende fietsroute, de Weser Radweg, rijden maken dat het heel druk is met fietsers. De Weser Radweg is zeg maar, een soort klein broertje van de Donau Radweg. Het zijn niet mijn favoriete etappes, want, veel te geciviliseerd. Mooi aangelegde asfaltpaden, oplaadpunten voor je fiets, campings, hotels, terras na terras, oplaadpunten voor je fiets, fietsverhuur, fietsreparatie winkels, bagage transport service. Niets wordt aan het toeval overgelaten en het ontbreekt je als fietser aan niets, behalve aan avontuur.

Van de vele campings langs de route van vandaag hadden we er 2 uitgezocht die qua afstand en de indruk die ze wekten op internet het beste uit zouden komen. De eerste viel af omdat we in een stroom van aanrijdende caravans en campers terecht kwamen; vrijdag is daar blijkbaar wisseldag. In de buurt van de tweede ontdekken we bij toeval op de kaart een vermelding van een camping die niet op google of welke campingsite ook voorkomt: camplingplatz familie Dietrich. Het is een veldje bij een boerderij wat we delen met 6 andere Duitse kampeerders. We krijgen allebei een sleutel voor resp. het dames- en herensanitair, aan de overkant van de openbare weg. Het zou mij niets verbazen als deze sleutels ook nog passen op een toegangspoort van één van de middeleeuwse kastelen hier in de omgeving. Om een uur of half 7 zijn we geïnstalleerd, hebben gezwommen in de Weser, zijn gedoucht en zijn klaar om boodschappen te doen. Helaas, de supermarkt is tot 18.00 uur open. Gelukkig is er een aantal restaurants in dit dorp aan deze geciviliseerde fietsroute.

Prima plek hier voor een dagje rust voor de benen morgen.

1. Pauline:
    19 juli 2024
    Mooi! Heerlijk even een rustdag
    Geniet er van.
  2. Ria van Stoltz:
    19 juli 2024
    Ach wat jammer voor de pannenset, nog steeds niet gecontroleerd of alles erbij zit 😉
  3. Mirjam:
    20 juli 2024
    Geniet van jullie rustdag,Vandaag toch zelf kokkerellen?
  4. Willy Steevels:
    20 juli 2024
    Leuk verhaal weer. Geniet een beetje van de geciviliseerde wereld, er komt vast weer een etappe met zandpaden en een moment voor de pannenset. Maar ook geciviliseerd fietsen heeft zijn charme en kan voor sommigen een avontuur zijn 😉. Geniet van je rustdagje!
  5. Anja:
    20 juli 2024
    Klinkt allemaal weer goed, mooie fietstocht met goed weer. Misschien blijft de pannenset nog even in de tassen. Blijft het spannend voor de lezers. Have fun
  6. Jolanda Paardekooper:
    20 juli 2024
    Prachtige foto’s! Ik kan me voorstellen dat je geniet van de weg naar Praag toe!
  7. Mieke Hermans:
    20 juli 2024
    Wat een mooie verhalen weer! Ik had wat vertraging met lezen, maar kon zo een paar verhalen achter elkaar lezen :) Mooie foto’s ook erbij. Ik kijk weer uit naar het volgende verhaal!

(en dan willen jullie morgen gaan koken, blijkt de pannenset nog thuis te staan ;)
  8. Agnus:
    21 juli 2024
    En….. past de sleutel op het kasteel ?
    Ik zou toch even checken. Wie weet wat voor moois je ontdekt.
    Tja, die pannetjes hè….. mooie rode draad door het fietsavontuur.
    Ik zou zeggen: marktplaats.
    Af en toe een salade, appeltje of yoghurtje uit de supermarkt en dan weer eens een restaurantje,….. prima toch. Als je ‘s ochtends maar koffie kan zetten. Dat is het belangrijkste.
    De foto’s zijn weer super leuk
    Groetjes
  9. Ottoliene Taal:
    21 juli 2024
    Dagje geen avontuur is ook een avontuur toch ?! Ik zie dat Paul genoeg ruimte had voor een enorm geavanceerd fototoestel in de toch al beperkte bagageruimte. Kwestie van prioriteiten stellen. 😉😊
  10. Tanja:
    21 juli 2024
    Heerlijk om weer jouw humoristisvhe verslagen te lezen. Je wisselt mij af. Ha ha
  11. Marja:
    22 juli 2024
    Nou Paul heeft toch een goede invloed op jou hoor. Moet niet gekker worden, dat je de toerist gaat uithangen en kerken, dorpjes en steden gaat bekijken in plaats van er met een vaartje doorheen te fietsen :-)